Zajednica u nastajanju

by Yachts Croatia

Luštica Bay

Novi grad na crnogorskoj obali nudi luksuz zdravog, spokojnog i aktivnog života, obogaćenog pratećim kulturnim programima

Ovog ljeta, uz prepun kalendar aktivnosti i događanja, u Luštici nastavljaju s daljnjim razvojem projekta, kao i s unapređenjem njegove jedinstvene vizije. Sa završetkom radova u stambenom bloku Lavanda i kompleksu Ruzmarin, prvi stanovnici uselit će se u svoje nove, moderne domove na obali. Tijekom ljeta, oni će uživati u mnoštvu večernjih programa – od roštilja uz zalazak sunca do filmskih večeri i umjetničkih izložbi. U travnju je predstavljen i novi koncept za centar grada – Central. Riječ je o srcu kompleksa i samom središtu nove zajednice koja ima tendenciju postati cjelogodišnji dom svojim stanovnicima. Također se nastavljaju radovi u glavnoj marini, odnosno infrastrukturno opremanje marine potrebnim instalacijama, pontonima i uređenje okoliša i kontaktne zone s naseljem.

Luštica Bay

Dok prvi stanari uživaju u novim domovima, nastavlja se finalizacija projekta u naselju u marini

Ovaj objekt nautičkog turizma imat će 176 mjesta za brodove od šest do 35 metara dužine, a dizajniran je u stilu tradicionalnih crnogorskih naselja uz obalu i nakon završetka bi trebao biti međunarodna luka. Gosti marine moći će kratkoročno i dugoročno zakupiti vezove, imat će 24-satnu podršku osoblja, kao i usluge popravaka i održavanja brodova, yacht klub, sportski klub i prostorije za posadu, te 24-satni nadzor, Wi-Fi i infrastrukturu za opskrbu električnom energijom. Planirana je i izgradnja manje, sekundarne marine, koja će imati 56 vezova. U tijeku je i izgradnja prvog od sedam hotela – luksuznog The Chedi Luštica Bay, čije se otvaranje planira sredinom sljedeće godine. Smješten uz šetalište u marini, The Chedi Luštica Bay bit će okružen bujnom vegetacijom i imat će nesmetan pogled na otvoreno more i marinu. Trebao bi biti najveći hotel s 5 zvijezdica u Bokokotorskom zaljevu, sa 110 soba, od čega će ih 50 biti unutar samog hotela, a još 60 u okviru privatnih jedinica. Hotel će imati i međunarodni i cjelodnevni restoran, bar, konferencijski i poslovni centar, kao i otvoreni bazen, spa i rekreativni centar, te zatvoreni bazen s grijanjem i teretanom.

Luštica Bay

Novi će hotel postati sinonim za nenadmašan luksuz u Bokokotorskom zaljevu

Arhitekt Aaron Gentry iz nagrađivane kompanije TVSDesign Atlanta, koja stoji iza projekta hotela, stvorio je koncept koji se oslanja na tradicionalnu sredinu crnogorskih primorskih mjesta, istovremeno je spretno kombinirajući s modernim luksuzom koji se očekuje od hotela u lancu The Chedi. Koristeći lokalne, prirodne materijale i tradicionalne tehnike, građevine i njihove fasade odražavaju mediteransku tradiciju, dok interijeri spajaju rustikalno i suvremeno stvarajući prostore koji su jednostavni, otvoreni i u harmoniji s okolnim pejzažom i morem. Rezultat je hotel nerazmetljive prefinjenosti i duboke povezanosti s kulturom podneblja.

Palača na jugu Francuske
Top 5 Croatian Luxury Properties