Pripetavanjem do pobjednika

by Yachts Croatia

Uskršnja regata & X-Yachts

Uskršnja regata ima dvadesetogodišnju tradiciju, okuplja najbolje hrvatske posade, ima fantastičnu organizaciju, kako sportskog, tako i promotivnog dijela regate, te prijatelje od kojih joj se mnogi vraćaju dugi niz godina. Razlog za takav status regate plod je dugogodišnjeg rada organizatora, ulaganja značajnih sredstava u njezinu organizaciju, ali i stalne želje da ta već odavno najbolja regata u Hrvatskoj bude još bolja. Stoga nas ne čudi vijest da je Uskršnja ponovno doživjela unapređenje, i to u sportskom smislu. U njezinu sljedećem izdanju, krajem ožujka 2018., organizatori ponovno uvode tzv. pripetavanje, odnosno odabir pobjednika nakon natjecanja po skupinama, dodatnom regatom na jednakim jedrilicama.

PBZ leasing Uskršnja

Uskršnja će regata u 2018. doživjeti još jedno poboljšanje

Ali, ono što ovaj slučaj čini posebnim jest činjenica da će se pobjednici četiriju skupina natjecati s četiri identična sasvim nova modela jedrilica X-Yachts, najnaprednijih serijskih jedrilica današnjice. Plod je to dogovora o marketinškoj suradnji između organizatora regate PBZ-Leasinga i zastupnika X-Yachtsa u Hrvatskoj Nautike Centar Nava. Modeli koji će jedriličarima biti na raspolaganju su novi X 4.3, a opremljeni su i u najmanjim detaljima identičnom opremom. Tako će jedriličari, osim ‘muškog’ četveroboja na kraju regate, imati priliku uživati u sjajnim jedrilicama nove generacije X-Yachtsa. Sudjelujući godinama na Uskršnjoj, svjedoci smo da se na toj manifestaciji, koja je i sportsko natjecanje, ali i fešta jedrenja i života uz more, svi osjećaju kao pobjednici. No, ako se poželite osjećati bolje na moru, plod spomenute suradnje je i mogućnost najma novih jedrilica za natjecanje u samoj regati, jer su prije zadnjeg dana one jednostavno slobodne za regatni čarter.

PBZ leasing Uskršnja

Kako očekujemo da će sva četiri nova X-a sudjelovati i na regati, to će samo po sebi već biti uzbudljivo natjecanje i prava najava finalnih dvoboja. Alenka Alujević iz Nautike Centar Nava, koja vodi iznajmljivanje i prodaju ovih jedrilica, kazala nam je: ‘Veliko nam je zadovoljstvo što X-Yachts, kao novi zastupnici za taj brend, možemo hrvatskoj jedriličarskoj javnosti predstaviti na Uskršnjoj regati. Jedrilice X-Yachts puno su puta pobjeđivale baš na ovoj regati, a vidjet ćete da i njihovi novi modeli u sebi nose DNK danskog brenda, koji imaju izvrsne jedriličarske performanse i vrhunsku kvalitetu izrade, što je potpuno kompatibilno s imidžem i rejtingom Uskršnje regate. Prilika je to i da zajedrite na novim ‘iksicama’.’ Sljedeća Uskršnja regata održava se na Hvaru od 21. do 24. ožujka 2018.

60. obljetnica Jeanneau