MedCorner u Sjedinjenim Državama

by Yachts Croatia

United States Sailboat Show

Tino Prosenik otkriva kako je otvorio vrata hrvatskim i drugim europskim čarter operaterima u Sjedinjenim Državama, a lanjski veliki uspjeh nastavlja se i ove godine

Nautički sajam u Annapolisu nesumnjivo pruža najviše užitka i koristi od svih takvih manifestacija u SAD-u: u tome lijepom gradu slobodno vrijeme i posao idu ruku pod ruku. Sajam se odvija u dvjema sekcijama, za iznajmljivače i prodavače, a meni, kao Hrvatu, svakako je čarter u središtu zanimanja. Inače sam nekoliko godina posjećivao tu priredbu – originalnog naziva United States Sailboat Show – prije nego što sam odlučio izlagati. Na prvi pogled bio sam očaran izgledom grada, njegovim južnjačkim podnebljem i nautičkim temperamentom duboko ukorijenjenim u sve što vidite. U Annapolis dolazi više od 100.000 posjetitelja, koji su mnogo više od običnih šetača: prema statističkim podacima, polovica njih godišnje zarađuje između 100.000 i 200.000 dolara, dok petina ubire između 250.000 i milijuna, što je nedosegnut san za većinu nautičkih sajmova.

Annapolis

Cilj MedCornera je promocija europskih čarter-tvrtki i upoznavanje posjetitelja s plovidbom na Mediteranu

Osobito je popularan Vacation basin (ljetovališni bazen) posvećen iznajmljivanju i kupoprodaji brodova za čarter, u kojem se predstavljaju sve veće karipske flote. Prošle godine uspostavili smo i Mediterranean Corner (Sredozemni kutak), kao izložbu za predstavljanje europskih čarterskih agencija, koja je odmah prihvaćena kao službeni dio sajma. Predstavili smo deset europskih operatera čarterskih flota, a usprkos uraganu Matthew, MedCorner je u pet dana zabilježio 2.000 posjetitelja – više od polovice ostavilo nam je kontaktne podatke (adresu elektroničke pošte). Naši izlagači iz Hrvatske, Grčke, Italije i Turske bili su vrlo zadovoljni rezultatima. I dok Annapolis snažno privlači ljubitelje jahta, ni mi ne sjedimo prekriženih ruku: MedCorner 2017. već je posve popunjen.

Najveći u srednjoj Europi
Projekt RMK 180 XXL